جلسات هیئت مديره انجمن حديث
هیئت مدیره انجمن حدیث برای پیشبرد اهداف انجمن تشکیل می گردد. این جلسات با هدف سیاست گذاری و مدیریت و برنامه ریزی انجمن صورت می گیرد. در اين جلسات بيش از ۱۰۰ موضوع در محورهای پژوهشی، آموزشی و فرهنگی مورد بررسی و تصويب قرار گرفته است. اعضای هیئت مدیره با حضور بازرسان و معاونین تاکنون ۲۵ جلسه برگزار کرده اند شامل:
۱۰ جلسه رسمی؛
۱۵ جلسه غير رسمی.
جلسات مجمع عمومی انجمن حديث
انجمن حديث تاکنون ۴ مجمع عمومی را در تاريخ های زير برگزار کرده است:
اولین مجمع عمومی: ۲۸ / ۹ / ۱۳۹۰
دومین مجمع عمومی: ۲۸ / ۱۰ / ۱۳۹۱
سومین مجمع عمومی : ۷ / ۱۲ / ۱۳۹۲
چهارمین مجمع عمومی: ۱۲ / ۱۲ /
ديدار و نشست مشترک با مدیران رادیو معارف
نشست مشترک انجمن علمی حديث حوزه با مدیران رادیو معارف روز چهارم اسفند ۱۳۹۳برگزار شد. در این نشست، اعضای هیئت مدیره انجمن علمی حدیث حوزه و راديو معارف به بیان دیدگاه ها، ظرفیتهای همکاری، و راهکارهای ترویج سبک زندگی دینی با تکیه بر احادیث اهل بیت علیهم السلام اشاره کردند.
در اين نشست تفاهم نامه ای بين طرفين منعقد شد و مقرر شد تا برنامه سیره اهل بیت توسط اعضای انجمن با همکاری رادیو معارف اجرا شود. سیره پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را جناب حجة الاسلام و المسلمین مسعودی بر عهده گرفتند. مکاتیب الرسول و شرح نامه های پیامبر را جناب حجة الاسلام و المسلمین موسی احمدی میانجی و سیره امام علی علیه السلام را جناب حجة الاسلام و المسلمین غلامعلی و سیره امام حسن مجتبی علیه السلام را جناب حجة الاسلام و المسلمین طباطبایی بر عهده گرفتند.
برگزاری دوره تربیت مدرس نهج البلاغه و صحیفه سجادیه
اين دوره با همکاری مرکز تخصصی حديث حوزه و برای ۲۰۰ نفر از طلاب و فضلای سراسر کشور برگزار شده است.
مرحله اول اين دوره در ۸۰ ساعت درسی و در مدت ۱۰ روز، در مردادماه ۱۳۹۴ و مرحله دوم اين دوره در ۲۵ ساعت در مدت ۴ روز برگزار شده است.
برگزاری کارگاه آموزش روش تدریس نهج البلاغه و صحیفه سجادیه
اين کارگاه در ۱۰ جلسه توسط استاد محمود احمدی ميانجی و با هدف آشنايی و کسب مهارت در تدريس متون حديثی و ارتقای علمی دانش پژوهان برگزار شده است.
برگزاری کارگاه تربیت مدرس حدیث خوانی
این کارگاه برای اولین بار و با حضور حجتالاسلام والمسلمین عبدالهادی مسعودی، عضو هیئت علمی موسسه دارالحدیث و رئیس انجمن حدیث حوزه علمیه برگزار شد.
برگزاری کلاس های حدیث خوانی
کلاس حدیث خوانی ویژه طلاب و فضلای سطح عالی و خارج حوزه علمیه از طرف انجمن حدیث حوزه با همکاری مرکز تخصصی حدیث و مرکز مدیریت حوزه های علمیه در قالب ۲۳ کلاس برگزار می گردد. این کلاسها هفته ای یک جلسه و در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه برگزار می گردد و مواد درسی ارائه شده در این کلاسها متن کافی، نهج البلاغه ، صحیفه سجادیه و سفینه البحار است.
برگزاری درس رجال و درایه در حوزه علميه قم
برگزاری دوره تربيت مربی نهج البلاغه و صحيفه سجاديه
دوره تربیت مربی نهج البلاغه و صحیفه سجادیه پس از رعایت شرایط حداقلی و خاص از تحصیلات در دو مرحله و به تعداد ۲۰۰ نفر از استانهای البرز، کرمان، خراسان جنوبی، مرکزی، همدان و مازندران برگزار گردید. هدف از برگزاری این دوره تربیت مربیانی است که بتوانند در بازگشت به مناطق خود، در نهادها و مجامع عمومی مروّج معارف و محتوای این کتب شریف باشند. برای فهم بهتر این کتب، کلاس هایی با موضوعات تاریخ امام سجاد(ع) و امام علی(ع)، کتاب شناسی ایشان برگزار شد. در این دورهها از اساتید نمونه این رشته استفاده شد و نیز متون آموزشی این دورهها توسط اساتید و پژوهشگران مرکز تخصصی علوم حدیث حوزه علمیه قم به صورت درسنامه نوشته و در اختیار دورهها قرار گرفت، برای تمام موارد ساعتهای درسی متن تولید شده است. این دوره با حضور اساتید برجسته حوزه علمیه و همچنین با همکاری انجمن حدیث حوزه و جامعه فرهنگی قرآنی عصر، در مجتمع فرهنگی آموزشی یاوران حضرت مهدی عجل الله تعالي فرجه الشريف برگزار گردید.
برگزاری جلسات مشاوره علمی
مشاوره های حدیثی درباره پایان نامه ها و تحقیقات پایانی طلاب، توسط اساتید انجمن با معرفی به محل کار آنها انجام می گیرد.
راه اندازی سایت انجمن حدیث حوزه
سایت انجمن حدیث حوزه با هدف اطلاع رسانی، خبرگزاری، مشاوره، ترویج حدیث و معارف حدیثی در فضای مجازی راه اندازی شده است.
طراحی طرح نیاز سنجی پژوهشی در قلمرو دانش حدیث
طراحی طرح مميزی دانش حديث
دانشگاهها به منظور به انجام رساندن وظايف خطير و پويايي و ارتقاي خود، نيازمند الگو و ابزار مناسب براي ارزيابي و اطمينان كيفي از روند برنامهها و فرايندهاي مربوط و كارآيي و اثربخشي دانشآموختگان در بازار مشاغل ميباشند. از سوي ديگر، نظام مدیریت علمی کشور بايد با برنامهريزي دقيق در امور آموزشي، پژوهشي و تربيت نيروي انساني، براي افزايش بهرهوري و استفاده بهينه از سرمايههاي موجود در كشور تلاش کرده و بيش از پيش نويددهنده شكوفايي و اقتدار علمي و فرهنگي جامعه باشد. ارزيابي پژوهش و مراکز علمی در نظام مدیریت علمی کشور ميتوانند عملكرد مراکز علمی و پژوهشی کشور و نیز پژوهشگران را جهت داده و بر آن نظارت داشته باشند.
نيل به تصوير واقعي از وضعيت فرهنگي و علمي كشور در حوزه حدیثپژوهی به منظور اطلاع از موقعيت و روند حدیثپژوهی كشور در عرصه داخلي و بين اللملي، تشويق و ترغيب دست اندركاران فرهنگي و علمي کشور در حوزه حدیثپژوهی و ايجاد رقابت مثبت و سازنده در انجام وظايف و ارائه پيشنهاد و راهكارهاي مناسب براي رفع مشكلات و ارتقاي معيارهاي علمي در حوزه حدیثپژوهی از اهداف این طرح عنوان شده است.
با انجام این تحقیق و علمسنجی و ممیزی حدیثپژوهی میتوان انتظار داشت با ارزیابی صحیح حدیثپژوهی در کشور و شناخت نقاط ضعف و قوت و نیز ارائه راهکارها و راهبردهای مناسب برای تقویت نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف، تأثیرات ژرفی همچون: اثرگذاری بیشتر یافتههای حدیثپژوهی، حمایت بیشتر از نوآوران، ترغیب بیشتر دانشمندان و متخصصان حدیثپژوهی برای رسیدن به فعالیت حداکثری، ایجاد رقابت سالم علمی میان پژوهشگران و مراکز حدیثپژوهی کشور را به دنبال داشته باشد.
تفاهم نامه با برخی مراکز آموزشی و پژوهشی حوزه علميه
همکاری در برگزاری همایش ملی حدیث رضوی
همایش حدیث رضوی از سال ۱۳۹۱ هر ساله از سوی مرکز فرهنگی دارالحدیث با همکاری انجمن حدیث در دهه کرامت برگزار میگردد. این همایش بازسازی الگوی استنباط، تبیین و دفاع از آموزه های دینی براساس روایات رضوی و بازیابی معارف رضوی در موضوعات مختلف است. گسترش فرهنگ رضوی بین جوانان یکی از فلسفههای برپایی این همایش است. همایش دوم حدیث رضوی با موضوع نقش زمانه در صدور روایات رضوی(ع) و همایش سوم با موضوع احادیث اعتقادی امام رضا(ع) برگزار شد.